Öztürk’ten Asgari Ücret Açıklaması

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıkladığı 2023 yılında asgari ücretin 8 bin 500 TL’ye yükselmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İŞÇİ’DE İŞVERENDE MUTLU OLMALIDIR

Öztürk ‘’ enflasyon yüksekliği ve alım gücündeki zorluğu göz önüne aldığımızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı zam oranını çalışanlarımız adına olumlu karşılıyoruz. Ancak işveren açısından baktığımızda ise işvereni de koruyan ek desteklere ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz. Bu kapsamda işverenin üzerine yüklenecek ek maliyetleri karşılayacak yeni desteklerin ivedilikle çözülmesi işverenlerinde sorununu çözmüş olacaktır.  İşçi ve işvereni memnun eden, ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan ve hep birlikte geleceğe umutla bakmamıza vesile her konu bizler için önemlidir’ dedi.