Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

İlin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak üyelerimize yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz etkinlik dışında Körfez İlçe halkımız içinde sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirerek ve ilçemizde gerçekleştirilen projelere katılarak odamızın adının bu projelerde de yer almasını sağladık.

Deniz Temizlik Çalışmaları

Halkımıza ve çocuklarımıza deniz temizliği bilincini aşılamak için 80 dalgıç, 4 deniz aracı ve  temizlik vatandaşlarımızla kıyıdan temizlik çalışmalarını gerçekleştirdik.

Orman Temizliği & Ağaç Dikimi

Üyelerimiz ile çevre bilinci oluşturabilmek için ormanlarımızda temizlik ve ağac dikim faaliyetlerinde bulunduk.

HAYALLERİMİN YANSIMASI SERGİSİ

Odamızda kadın girişimci Hüsniye Ceren’in hayallerimin yansıması sergisine ev sahipliği yaptık. Sergide kadın girişimci Hüsniye Ceren’in sanatsal çalışmaları il ve ilçeden gelen katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü

GÜLCAN KARADAĞ HAT VE TEZHİP SANATI SERGİSİ

Fark Yaratan Kadınlar Projesi kapsamında Gülcan Karadağ Hat ve tezhip sanatı ile el emeklerinin sergisine ev sahipliği yaptık.

GELECEĞE NEFES PROJESİ

11 Milyon Fidan Dikme Etkinliğine katılım sağlayarak odamız adına ağacımızı dikerek projeye destek verdik. 11 Kasım 2019’da saat 11.11’de 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluştu

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE FARKINDALIK EĞİTİMİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Odamızda kadınlara yönelik seminer gerçekleştirerek farkındalık yarattık. Kocaeli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bilsen Bilgili kadınlara yönelik olarak pazarlama ve tahsilat alanında yaşanan sorunlar ve kadınların iş hayatında olmalarının önemi üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirdi. İlgi çeken programda Bilsen Bilgili verdiği örnekler ve görsellerle semineri renklendirdi.

DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde özel çocuklar ve aileleriyle birlikte yürüdük. Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve okullarda eğitim gören çocuklar ile velileri kortejde yer aldı. Kortejinin ön sıralarında yer alan öğrenciler trompet çalarken, özel çocuklar mavi balonlarla yürüdü. Taşınan pankartlarda da farkındalık gününü hatırlatan mesajlara yer verildi.

ÖZEL EĞİTİM MERKEZLERİNDE SAĞLIK TARAMALARI

Odamız ve Anadolu Sağlık Vakfı işbirliği ile 2 yıldır devam eden Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında ilçemizde bulunan özel öğretim ve rehenilitasyon merkezlerinde bulunan özel öğrencilere yönelik sağlık taramaları organizasyonlarını gerçekleştirdik. Bu organizasyonlarda yaklaşık 150 özel öğrenci sağlık taramasından geçti