Sıkça Sorulan Sorular

Körfez Ticaret Odası’na kimler kayıt olabilir?

Körfez Ticaret Odası’na kayıt olabilmeniz için, Türk Ticaret Kanunu’ndaki tarif ile tacir olmanız gerekmektedir. (TTK m.14) Bu maddeye göre bir işletmeyi kısmen dahi olsa kendi adına işleten kimseye tacir denir. Odaya kayıt için öncelikle Ticaret Siciline kayıt olunmalıdır.

Faaliyet Belgesi yabancı dilde alabilir miyim?

Faaliyet belgesini İngilizce dilinde alabilirsiniz. Detaylı bilgi, web sayfamızdan belge-tasdik, oda sicil hizmetleri, faaliyet belgesi adımlarından alınabilir.

KTO aidat ödeme yöntemleri nelerdir? Online aidat ödeme imkanım var mı?

Odamız veznesi’ne, www.korfezto.org.tr sayfamızda Hızlı Menü'de bulunan Aidat Ödemesi kısmından ödeme yapılabilmektedir.

KTO zarar eden üyesinden munzam aidat alıyor mu?

KTO, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan (GİB) firmaların vergi matrahlarına, ticari kazançlarına ilişkin bilgiler üzerinden munzam aidat tahakkuku yapıyor. GİB bilgilerinde firmanın ticari kazanç sağlamadığına ilişkin bilgi varsa, o firmadan munzam aidat alınmıyor.

Müdürlük yanlışlıkla bir tahakkukta bulunmuşsa da geri ödeme yapıyor. Bunun için firmanın o yıla ait gelir beyannamesi ile başvurması gerekiyor.

KTO Üye kimlik kartımı nasıl alabilirim?

Üye kartı talebine ilişkin başvuru; kimlik kartı adına düzenleneceği kişinin vesikalık fotoğrafı ile Odamızdan temin edebilir.