KTO YILI BÜYÜKAKIN İLE BİTİRDİ

KTO Yılı Büyükakın ile Bitirdi

Körfez Ticaret Odası Aralık Ayı son meclis toplantısı Meclis Başkanı Güngör Ayhan başkanlığında Mustafa Efe Konferans salonunda gerçekleşti.

Körfez Ticaret Odası Mustafa Efe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen meclis toplantısı öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın meclis ve komite üyeleri gerçekleştirilen istişare toplantısında bir araya geldi.

İLÇE SORUNLARI DETAYLI OLARAK ELE ALINDI

Yaklaşık 100 kişiden oluşan meclis ve komite üyeleri ile yapılan istişare toplantısında konferans salonundaki doluluk gözlerden kaçmazken Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt Adalet ve Kalkınma Partisi Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna ve ilçe yönetimi de istişare toplantısında yer aldı. İnteraktif olarak gerçekleşen toplantıda Körfez ilçesinin en büyük sorunlarından olan tır parkı, Samsun Mahallesinin çözüm süreci, sanayi sitesinin sorunları, yarımca girişindeki tır yoğunluğu için ek bir çözüm önerisi detaylı olarak konuşuldu. Samimi bir ortamda geçen toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

BÜYÜKAKIN’DAN SONRA MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile yapılan istişare toplantısının ardından geçilen meclis toplantısında KTO Başkanı Recep Öztürk ay içindeki faaliyetlerden ve 2022 yılı genel ekonomik değerlendirmelerden bahsetti. Öztürk konuşmasında ‘’ İthalata bağımlılığı azaltmadan, katma değerli üretim ve ihracatı yükseltmeden döviz sorununu çözemeyeceğimizi, döviz sorununu çözemeden ise enflasyonu düşüremeyeceğimizi düşünüyoruz’’ dedi.

ENFLASYON KALICI OLARAK TEK HANEYE DÜŞMELİ

Enflasyonun ekonomideki bütün parametreleri bozan en büyük sorun olduğunu dile getiren Öztürk, bu nedenle ekonomi politikasını bir numaralı önceliğinin enflasyonun kalıcı olarak tek haneye indirmek olduğunun gerekliliğini vurguladı. Krediye ulaşmadaki zorlukların üretimi etkilediğini, böyle giderse üreticilerin ithalat yapamaz üretemez hale geleceği, Sonuç olarak ise ülkemizde ne zaman serbest piyasadan sapılsa sonucun her zaman sıkıntılı olduğunu anlıyoruz’’ dedi.