KTO ve KOÜ DEPREM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
KTO ve KOÜ DEPREM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
KTO ve KOÜ DEPREM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
KTO ve KOÜ DEPREM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

KTO ve KOÜ DEPREM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Facebook

KTO ve KOÜ DEPREM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

KTO ve Kocaeli Üniversitesi arasında, deprem konusunda yapılacak çalışmalar için protokol imzalandı. KTO ve  Kocaeli Üniversitesi,  Kahramanmaraş depremleri ile ilgili araştırma çalışmasının yapılması  ve bölgemizde gerçekleşebilecek depremlerle ilgili sorunların belirlenip çözüm önerileri getirilmesi konusunda ortak akıl çalışması başlattı. KTO ve Kocaeli üniversitesi arasında işbirliğini geliştirmek ve deprem konusunda ortak akıl anlayışıyla çalışmalar yapmak amacıyla hazırlanan protokolü; Körfez Ticaret Odası adına Recep Öztürk ve  Kocaeli Üniversitesi adına Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk imzaladı.

Ortak akıl anlayışıyla yapılacak faaliyetler için, Körfez Ticaret Odası’ndan Deprem Bölgesi Komisyonu üyeleri ile Kocaeli Üniversitesi’nden Jeoloji, Jeofizik ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri öğretim üyeleri arasında oluşturulan komisyon çalışmalarına başladı.

 

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ve KTO’DAN DEPREM KONULU PANEL ve EĞİTİM SEMİNERLERİ

Kocaeli Üniversitesi ilgili öğretim üyeleri ve KTO Deprem Komisyonu üyelerinin katılımıyla, Kocaeli genelinde deprem konulu panel düzenlenmesi planlandı. Yapılacak panel sonrasında ise Kocaeli Üniversitesi ilgili alandaki öğretim üyelerinin, Körfez Ticaret Odası’nda deprem konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmaya yönelik eğitim seminerleri vermesi kararlaştırıldı. Eğitim seminerlerinin özellikle müteahhitler, inşaat mühendisleri, inşaatlarda çalışan ustalar, demirciler vb. meslek gruplarında çalışan kişilere yönelik olması amaçlandı.

Yapılmakta olan komisyon çalışmalarının çıktısı olarak, deprem konusunda bilgilendirici nitelikte kitapçık oluşturulması planlandı. Bu çalışmada; deprem sonrasında hasar durum tespit ve değerlendirmelerinden yola çıkarak yapılardaki inşaat ve mimari hataların belirlenmesi ve depreme dayanıklı yapıların oluşması için hangi teknik unsurlara dikkat edilmesi gerektiği yer alacak. Yapılacak çalışmaya; Kocaeli Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümlerindeki öğretim üyelerinin akademik açıdan katkılarıyla birlikte,  Körfez Ticaret Odası Deprem Bölgesi Komisyonu’nun  Hatay-Kahramanmaraş Deprem Bölgesi’ne gerçekleştirdiği teknik ziyaret raporlarının da kaynak oluşturması planlandı.