KTO MOLDOVA ZİYARETİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, KTO Oda organ üyeleri ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün yer aldığı iş heyeti ticari ilişkiler geliştirmek, Kişinev ve Komrat Belediyeleri’nin ticareti geliştirme projelerini incelemek üzere Moldova’ya seyahat etti. Heyetin ilk durağı Moldova Kişinev Büyükelçiği Ticaret Müşavirliği oldu.

KTO heyeti Moldova Kişinev Büyükelçiği Ticaret Müşavirliği’nde ülke ile ilgili ayrıntılı bilgi alırken, Moldova Büyükelçisi Uygar Mustafa Sertel ve Moldova Ticaret Ateşesi Ahmet Numan Özyurt tarafından misafir edildi.

Kardeş Oda Protokolü İmzalandı

Körfez Ticaret Odası heyetinin yoğun ziyaret programının önemli noktalarından biri Moldova’nın TOBB’u sayılan Moldova Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretiydi. Moldova TSO Başkanı Sergiu Harea organizasyonuyla ikili görüşmeler sağlandı. Moldova Ekonomi Bakanı Dumitru Alaiba ve Moldova Yatırım Ajansı Genel Direktörü Dorina Gudima toplantıya katılım sağladı. Ayrıca iki kurum arasında sağlanan iyi diyalog ve samimiyet sonucunda “Kardeş Oda Protokolü” imzalanarak, ticari ilişkilerin güçlendirilmesi için önemli bir adım atıldı. Moldova Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuşan KTO Başkanı Recep Öztürk “ Moldova Ticaret Sanayi Odası ile iş birliğimizi üst seviyeye çıkartmak istiyoruz. Kardeş Oda olarak ikili görüşmeler ve ziyaretler organize edebilir, ticaretimizi karşılıklı olarak geliştirebiliriz.  Coğrafi yakınlığımız, hükümetlerimizin iyi ilişkileri ve tam desteği göz önünde bulundurulduğunda, Türk ve Moldovalı iş insanlarının ülkelerimizin kalkınma sürecinde anahtar rol oynadığı söylenebilir.” dedi.

Belediyelerin Projeleri İncelendi

KTO iş heyeti ziyaret programı Kişinev Belediye Başkan Yardımcısı Olga Ursu ve Komrat Belediye Başkanı Sergey Anastasov’in; ticareti geliştirmesi üzerine yürüttükleri projeler hakkında bilgi vermesiyle devam etti. Ardından Komrat Başkonsolosumuz Hasan Akdoğan’ın ziyaret edildi.

Gagavuz Türkleri Ziyaret Edildi

Gagavuz Devlet Başkan Yardımcısı İvan Kolioglo, Gagauzya Yatırım Ajansı Direktörü Sergey Bolgar, Gagauzya TSO Başkanı: Mihail Paşalı ve üyelerle serbest ticaret bölgeleri ve ticaret potansiyelleri üzerine görüşmeler sağlandı. KTO Başkanı Recep Öztürk değerlendirmelerde bulunarak “Türk yatırımcılar, Gagavuz iş dünyasıyla kolayca iş geliştirebilir. Bunun yanı sıra bölge, Karadeniz ve Tuna Nehri'ne uluslararası gemilerin geçişini kolaylaştıran Serbest Ekonomik Bölge, liman ve Komrat Endüstri Parkı ile ekonomik teşvik alanları değerlendirilebilir.” dedi