KTO DEPREMZEDE İSTİHDAM KOMİSYONU KURDU

KTO DEPREMZEDE İSTİHDAM KOMİSYONU KURDU

Körfez Ticaret Odası merkezüssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili kapsayan deprem felaketinin ardından ilçemize gelecek olan depremzedeler için çalışmalarını başlattı bu kapsamda deprem istihdam komisyonu kuruldu.

Yaşanılan deprem felaketinin ardında bölgeye çok sayıda tır, iş makinesi ve son olarak soba gönderecek olan KTO son olarak Körfez ilçesine gelecek olan depremzedelerin ilçede kalmak istemeleri durumunda bir an evvel sosyal hayatlarına dönmelerinde en önemli kriteri oluşturan istihdam sorunu için kollarını sıvadı. Kurduğu deprem istihdam koordinasyon komisyonu ile ilk toplantı yapılarak organizasyonun nasıl ilerleyeceği görüşüldü.

İLÇEDEKİ DEPREMZEDELER İŞSİZ KALMAYACAK

Toplantının başkanlığını yapan KTO Başkanı Öztürk yaptığı açıklamada ‘’ülke olarak bir yandan bölgedeki yaralarımızı sararken bir yandan da kendi bölgemize gelen depremzedelerimizin ilçemizde kalacak yer ve elzem ihtiyaçlarını belediyemiz ortaklığında yürütüyoruz. Bunlardan sonraki en önemli adım olan istihdam sorununu da Körfez Ticaret Odası olarak çözmeye kararlıyız kurduğumuz koordinasyon ekibi ile bu süreci en doğru şekilde yöneterek depremzedelerimiz için elimizden geleni yapıyor olacağız amacımız depremzedelerimizi sosyal hayatlarına bir an önce adapte etmek olacak’ ’dedi.

KISA VADELİ DEĞİL UZUN VADELİ PLANLAMALAR YAPIYORUZ

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk yaptığı açıklamada ‘’ ilçemize kalıcı olarak depremzedeler için kısa vadeli değil uzun vadeli ne yapabiliriz diye bakıyoruz. Bu anlamda istihdam sorunu depremzedelerimiz için en öncelikli sorun olacak Körfez Ticaret Odası olarak bu sorunu kalıcı olarak çözmek en öncelikli konumuz ilçemizdeki üyelerimizden de bu anlamda destek bekleyeceğiz’’ dedi.