KTO’DAN LOJİSTİK ALANINDA İSTİHDAM PROGRAMI

KTO’DAN LOJİSTİK ALANINDA İSTİHDAM PROGRAMI

Körfez Ticaret Odası, lojistik alanında istihdamı arttırmak amacıyla Kalkınma Ajansı Projesini başlattı. Proje kapsamında ilk toplantı Körfez Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Yapılan toplantıya; Körfez Ticaret Odası temsilcileri, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)  temsilcisi, 9.Komite (Lojistik ve Nakliyat sektörü) üyeleri, DP World Limanı temsilcileri ve Yılport Limanı temsilcileri katılım sağladı.

KTO,  MARKA VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İŞBİRLİĞİ

Yapılan toplantıda,  sektördeki işverenlerin piyasada talebi karşılayacak kadar şoför ve iş makinası operatörü bulamadığı ve bu amaçla; genç bireyleri bu alanda çalışmaya teşvik etmek için neler yapılacağı konuşuldu. Proje kapsamında; Körfez Ticaret Odası, MARKA ve sektör temsilcilerinin işbirliği ile ağır tonaj şoförü ve iş makinası operatörü yetiştirilmesi planlandı. Yapılması planlanan istihdam odaklı pilot projenin, sektör için örnek teşkil etmesi açısından önemi vurgulandı.

LİMANLARDA KADIN OPERATÖR İSTİHDAMI

Körfez Ticaret Odası benimsemiş olduğu fırsat eşitliği ilkesiyle, kadınların çalışma hayatında daha aktif olması amacıyla yapılan projelere önem vermektedir. Bu doğrultuda,  geliştirilen proje kapsamında kadınların limanlarda çalışmak üzere çekici operatörü olarak yetiştirilmesi planlandı. Projenin gerçekleşmesiyle,  kadın istihdamını arttırmak ve kadınların farklı sektörlerde çalışmasına örnek oluşturmak amaçlandı.