Körfez Ticaret Odası Sayısal Takograf  Kartı Hizmeti

Körfez Ticaret Odası Sayısal Takograf Kartı Hizmeti

Körfez Ticaret  Odası, İl Odaları bünyesinde gerçekleştirilen Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) hizmeti yetkisini aldı. Artık bu işlemler Körfez Ticaret Odası’nda gerçekleştirilebilecek.

Yük veya yolcu ulaştırma sektöründe dijital ehliyet olarak anılan sayısal takograf kartı hizmeti yalnızca il merkezlerinde, il odalarında karşılanıyordu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile artık KTO da bu hizmet verilmeye başlandı.

KTO bünyesinde gerçekleştirilecek olan hizmet kapsamında işletmelerin, sayısal takograf için uzak konumlara gitmelerine gerek kalmadı.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, “Taşıyıcılarımıza, lojistik ve servis işiyle iştigal eden üyelerimize hizmet vermek için bir süredir talep edip yakın takibini gerçekleştirdiğimiz, sayısal takograf yani dijital ehliyet ile ilgili talebimiz TOBB ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız nezdinde kabul görerek izinlerini almış bulunmaktayız. Sayısal takograf yenilenmesi ve alınması  il odaları tarafından gerçekleştirilmekteydi. Yönetim kurulumuzun girişimleri sayesinde artık bölgemizde bu konuda faaliyette bulunan tüm üyelerimiz veya üyemiz olmayan işletmeler sayısal takograf işlemlerini yani dijital ehliyet yenilemelerini ve diğer işlemlerini odamızda yapabilecekler. Bu vesileyle, başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Yönetim Kurulumuza, Meclis Üyelerimize ve Meslek Komitemize teşekkür ediyor, yeni hizmetimizin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek duygularını paylaştı.

İlgili firmalar KTO’nun 0262 528 4800(1124 dahili) numaralı telefonundan veya STAUM’ un  (Sayısal Takograf araştırma ve Uygulama Merkezi) 444 9 559 çağrı merkezi telefondan  detaylı bilgi alabilecekler.

İşlemler Nasıl Yapılıyor?

Sayısal takograf kartı başvurusunda isteyen vatandaşlar KTO’ya bir adet biyometrik fotoğraf ve nüfus cüzdanları ile başvurduktan sonra kişinin cep telefonu ile email adresini sisteme tanıtarak başvuru ekranına devam ediliyor. Eğer vatandaşımız kartını kendisi alamayacak durumda ise göndereceği kişinin bilgileri de bu esnada sisteme giriliyor. Vatandaşın ilgili kartına göre ödenmesi gereken tutar sistemde çıkıyor ve Staum’un Iban adresine ödeme yapıldıktan sonra sistem aktif hale geliyor. Daha sonra KTO’ya sayısal takograf kartı gelirken vatadaşımıza da bilgilendirme sms’i gidiyor ayrıca KTO temsilcileri de vatandaşımızı arayarak kartının hazır olduğunu ve Oda’dan alınabileceği bilgilendirmesini yapıyor. Vatandaşımız KTO’ya geldiğinde teslim edildi tebligatı internet üzerinden onaylanıp imzalanarak KTO temsilcisine verilip kartını teslim alabiliyor.