KÖRFEZ TİCARET ODASI’NDA TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Körfez Ticaret Odası Temmuz ayı meclis toplantısı, Meclis Başkan Vekili Murat Gürsoy başkanlığında gerçekleştirildi.

Oda organ üyelerinin katılım gösterdiği meclis toplantısında üye tanıtımları ve komite sunumlarına yer verildi. Oda Başkanı Recep Öztürk’ün faaliyet sunumunun ardından, İnşaat Meslek Komitesi adına Komite Başkanı Ayşe Hacet Aşar; Şantiye şefleri yönetmeliği değişikliği hakkında bilgi verirken, Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Hasan Yılmaz sektörle ilgili gelişmeleri aktardı. Lojistik Komitesi Meclis Üyesi Mustafa Altun ise Körfez Lojistik çalıştayı ayrıntıları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Ardından Körfez Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyesi Fatoş Durak söz alarak; el emeği satış yerleri ve Kiraz Kafe faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. Körfez Ticaret Odası meclis kürsüsünden firmalarını tanıtmak üzere Bu Medikal Sağlık Ürünleri adına Muhammed Baki Uçan, Zeren Tekstil Ltd.Şti adına Berk Zeren söz aldı. Toplantı Akademik Danışman Dr. Mehlika Kocabaş Akay ekonomik veriler sunumuyla devam etti.

KALICI ÇÖZÜMLERE İHTİYACIMIZ VAR

Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk mevcut ekonomik gelişmeleri değerlendirildiği konuşmasında “Bilindiği üzere, firmalarımız; üretim ve ihracatın devamlılığı için hammadde ve ara malı ithal etmek zorundalar. Bunun için de hammadde alımında döviz bazlı ödemeleri için yine dövize ihtiyaç duyuyorlar. Bu şartlar altında, firmalarımızın krediye erişimlerini azaltıcı tedbirlerin; üretimi, istihdamı ve ihracatla gelen kazancın devamlılığını olumsuz yönde etkileyebileceği endişesi taşıyoruz. Asıl ihtiyacımız olanın; kalıcı çözümlere yönelik yapısal reformları yaparak, yatırım iklimini iyileştirmek olduğunu yeniden vurgulamak isterim” dedi.

KÖRFEZ’İN LOJİSTİK POTANSİYELİ VE İHTİYACI MUTLAKA DEĞERLENDİRİLMELİ

Lojistik Komitesi Meclis Üyesi Mustafa Altun katıldığı Körfez Lojistik Çalıştayı ile ilgili bilgi verdi ve “Körfez, demir ve kara yollarının birleştiği bir konumda yer alıyor. İzmit Körfezi'ne Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu ile ulaşımın hızlı ve kolay olduğu göz önüne alındığında yakıttan ve zamandan tasarruf sağlanıyor. Bu kapsamda demir, kara ve deniz yollarıyla birlikte kentin entegrasyonuyla Körfez limanlarının potansiyeli göz önünde bulundurularak Sevindikli civarında mutlaka bir lojistik alan değerlendirilmeli” dedi.