KÖRFEZ TİCARET ODASI MECLİSİNDE ÖZTÜRK’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Körfez Ticaret Odası Ocak Ayı meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Murta Gürsoy Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Doğu Marmara Gümrük Müdürü Yaşar Yaman ve Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel konuk oldu.

Körfez Ticaret Odası Ocak Ayı meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Murta Gürsoy Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Ocak ayı faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirirken 2022 yılı ile ilgili önemli ekonomik bilgilendirmelerde bulundu.

2022 YILINDA KURULAN ŞİRKET SAYISI YÜZDE 27 ARTTI

Ocak Ayı meclis toplantısında 2022 yılında açılan ve kapanan şirket sayıları hakkında bilgiler veren Öztürk ‘’2022 yılında, 2021 yılına göre kurulan şirket sayısının %27,8, kurulan kooperatif sayısının ise %38,8 arttığını kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısının ise %1,7 azaldığını görüyoruz’’ dedi. 2022 yılında, 2021 yılına göre kapanan şirket sayısının ise %42,8 oranında Kapanan kooperatif sayısının %17,8 oranında Gerçek kişi ticari işletme sayısının ise  %9,3 oranında arttığını görüyoruz’’ dedi.

VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYEN MÜKELLEFLERDE ÖDÜLLENDİRİLMELİ

Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk Hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘’borç yapılandırma paketi’’ hakkında da açıklamalarda bulunurken Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kurumların kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlandığı, bu teklifle vatandaşların ve şirketlerin, vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarının cezalarını kaldırılması ve borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getirildiğinden bahsetti. Bu noktada bir konuya özellikle dikkati çekmek istiyoruz. Borcunu ödeyemeyen kadar, devlete olan yükümlülüklerini tüm sorumlulukların önüne alan, kendi kaynağı olmadığında kredi kullanarak yükümlülüklerini yerine getiren, devlete borcu olmayan mükelleflerimiz de var. Şartların ne olduğuna bakmaksızın, devlete olan ödemelerini aksatmadan, düzgün ve düzenli bir şekilde yapan mükellefler unutulmamalı. Borçlulara ödeme fırsatı tanırken borcunu zamanında ödeyen mükellefinde desteklenmesi gerektiğini ve bu yönde de çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

ÜYE TANITIMLARI KOMİTE SUNUMLARI DEVAM EDİYOR

KTO meclis toplantılarının en önemli gündem maddelerinden olan komite sunumu ve üye tanıtımları kısmında Belma Çavuşoğlu, Bilal Tomba, Cengiz bozkurt, Hld-e ticaret Furkan Halidi, Kido reklam sanayi Merve Gürbüz üye tanıtımları sunumlarını gerçekleştirdi.  Meclis üyesi Sadi Vatan Türkiye ve Kocaeli 2022 dış ticaret verilerini, Avukat Kubilay Susam ise Ticari alacaklar ile sözleşmeler konulu bilgilendirme sunumunu, Nihat Can Kırcı kuyumculuk sektörünün sorunlarını Cihan Atik ise özel okullar ile ilgili komite sunumlarını gerçekleştirdiler.