KÖRFEZ TİCARET ODASI MART AYI  MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

KÖRFEZ TİCARET ODASI MART AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

KÖRFEZ TİCARET ODASI MART AYI  MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Körfez Ticaret Odası Mart ayı meclis toplantısı,  Meclis Başkan Yardımcısı Murat Gürsoy başkanlığında; KTO Meclis Üyeleri, Genç ve Kadın Girişimci üyeleri, Komite Üyeleri ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımları ile Cemaleddin Fidancı Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Ayrıca; geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Moralı ve geçmiş dönem Yönetim Kurulu üyeleri Abdullah Susam ve İlker Can Dönmez meclis toplantısına katılım sağladı.

Oda organ üyelerinin yoğun katılım sağladığı toplantıda, rutin gündem maddeleri dışında; üye tanıtımına,  Kadın  ve Genç Girişimciler Kurulu’nun aylık faaliyetlerine yer verildi. KTO Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Müjgan Haşimoğlu,  Kadın Girişimcilerin depremzede ailelere  yönelik yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verirken;  KTO Genç Girişimciler Çalışma Komisyonu üyesi Ali Eren Gülçan, Ege Bölgesi Sanayi Odası ziyareti hakkında bilgi  verdi. Ayrıca; KTO Genç Girişimciler İcra Kurulu üyemiz Yunus Coşkun, katılmış olduğu Kocaeli İli Genç Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği Yunanistan Gezisi hakkında bilgi verdi. Üye tanıtımı bölümünde ise; Rota Gıda Dağıtım Şirketi sahibi Mehmet İlker Culu, firmasının tanıtımını gerçekleştirdi. Üye tanıtımı sonrasında;  Avukat Sevin Yayalar Kır,  emeklilik nedeniyle işten çıkış işlemleri ve işçilik haklarıyla ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

KTO’DAN LOJİSTİK ALANINDA İSTİHDAM PROGRAMI

Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk;  Körfez Ticaret Odası’nın geliştirdiği lojistik alanında bölgedeki istihdamı arttırmak amacıyla planlanan proje hakkında bilgilendirme yaptı. Proje kapsamında,  ağır tonaj şöförü ve limanlarda kullanılan iş makinası operatörlerinin yetiştirilmesini amaçladıklarını ve bu doğrultuda sektör temsilcilerinin destekleriyle birlikte Kalkınma Ajansı Projesini başlattıklarını söyledi.

KÖRFEZ TİCARET ODASI DEPREM BÖLGESİNDE

Körfez Ticaret Odası ilgili komitelerden oluşan heyet ile deprem bölgesi teknik inceleme ziyareti düzenledi. Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk,  4-6 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilen deprem bölgesi teknik ziyareti hakkında; “Kahramanmaraş’ta deprem dolayısı ile Koordinatör Vali olarak görev yapan Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz ile görev yerinde bir araya gelerek Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Sait Çalık ile birlikte genel durum hakkında bilgi aldık. Deprem bölgesinden döner dönmez ise; 01.(İnşaat/Müşavirlik/Mühendislik), 15.(İnşaat Taahüt), 16. (Mimarlık/Mühendislik) Meslek Komitelerimiz ile bir araya gelerek deprem bölgesine yapılan teknik ziyaretin ardından sonuç raporunun yazılması üzere istişare gerçekleştirildi. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. Öztürk,  deprem bölgesindeki emekleri için Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a ayrıca teşekkür etti.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ANLAMLI ETKİNLİK

11 Mart 2023 tarihinde, Körfez Ticaret Odası’nda  depremzede çocuklar için oyun atölyesi etkinliği düzenlenirken;  ebeveynlere yönelik olarak da seminer gerçekleştirildi. Yapılan bu anlamlı etkinlik için, Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk; “Körfez Ticaret Odası olarak ilçemize gelen depremzede ailelere yönelik, sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirerek bir nebzede olsa mutlu olmalarına vesile olduk. İlçemize gelen depremzedelerimiz için organize ettiğimiz atölye etkinliğimizde, çocuklarımıza uzman öğretmenler eşliğinde eğitici ve öğretici oyunlar; ebeveynlerine yönelik ise deprem yaşamış çocuklara nasıl yaklaşmalıyız konulu semineri gerçekleştirdik. Organizasyonda emeği geçen başta eğitim komitemiz ve kadın çalışma komisyonumuza ve programımıza katılan tüm konuklarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. “ dedi.

KTO KALİTE DENETİMİNDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

Körfez Ticaret Odası  ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemleri denetimi,  TSE adına Yük. Kimya Müh. Baş Tetkikçi Sayın Uğur Erdoğan tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Yapılan kalite denetimi hakkında Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk; “Denetimde odamız ile ilgili majör ya da minör bir olumsuzluk tespit edilmedi. Çalışma arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

KTO GENÇ GİRİŞİMCİLER ÇALIŞMA KOMİSYONU’NDAN  EBSO’YA ZİYARET

KTO Genç Girişimciler Çalışma Komisyonu, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret ederek,  Genç Girişimciler İcra kurulu Üyeleriyle tanışma ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. EBSO ziyaretinin ardından,  İzeltaş Fabrikası teknik inceleme gezisi  yapıldı ve İzmir İmatech Endüstriyel Fuarına katılım sağlandı. Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, meclis toplantısında KTO Genç Girişimciler Çalışma Komisyonuna özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Nisan ayı meclis toplantısı gününün kararlaştırılmasının  ardından toplantı sona erdi.