KÖRFEZ’DE GIDA SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ ORTAK TOPLANTIDA BULUŞTU

Körfez Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası ve Gebze Ticaret Odası Gıda Meslek Grubu temsilcileri ile ortak bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) temsilcileri de katılım sağladı.

Toplantının ana gündem maddesi, gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik hibe ve teşvik programlarının tanıtılması oldu. TKDK temsilcileri, kırsal kalkınma projeleri ve tarım sektöründe sağlanan destekler hakkında detaylı bilgiler verdi. Özellikle gıda işleme tesisleri, üretim kapasitelerinin artırılması ve modernizasyon çalışmaları gibi konularda sağlanan hibeler üzerinde duruldu. KOSGEB temsilcileri ise küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik teşvik programları, düşük faizli krediler ve çeşitli destek paketleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantıda, katılımcılar karşılaştıkları sorunları ve beklentilerini dile getirme fırsatı buldu. Gıda sektörü temsilcileri, özellikle pandemi sürecinde yaşanan zorluklar ve bu süreçte devlet desteklerinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, gelecekte hayata geçirilecek projeler ve iş birliği fırsatları hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Körfez Ticaret Odası Başkanı, toplantının verimli geçtiğini ve gıda sektörünün gelişimine katkı sağlayacak adımların atılmasının önemini vurguladı. Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası ve Gebze Ticaret Odası temsilcileri de benzer şekilde, bu tür toplantıların sektörün ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretme konusunda büyük fayda sağladığını belirtti.

Toplantı, katılımcıların memnuniyeti ve gelecekteki iş birliği temennileri ile sona erdi. Gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin gelişimi ve sürdürülebilirliği için bu tür toplantıların devam etmesi gerektiği konusunda ortak görüşe varıldı.