İNŞAAT MÜHENDİSLERİ KÖRFEZ TİCARET ODASI’NDA BULUŞTU

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ KÖRFEZ TİCARET ODASI’NDA BULUŞTU

Körfez Ticaret Odası İnşaat Meslek Komitesi ev sahipliğinde inşaat mühendisleri sektörel sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirdi.

Şantiye şefleri hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ve inşaat sektörü sorunlarının görüşüldüğü toplantıya Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gümüş, İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Ayşe Hacet Aşar, Komite Üyesi Ramazan Kurtaran, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çuhadar, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Taner Sarıbek, İnşaat Mühendisleri Odası Şube Sekreter Yardımcısı Berkay Güngör katılım sağladı.

MESLEĞİ KORUMAMIZ, RİSKLERİMİZİ YÖNETEBİLMELİYİZ

Şantiye şefleri hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik taslağı maddeleri ile ilgili görüş bildiren hazirun inşaat mühendisliği mesleğinin korunması, şantiye şeflerinin yüklendiği riskleri hem müteahhit açısından hem mühendisler açısında yönetilebilir olması gerektiğini vurguladı.

ÖNGÖRÜLEBİLİR MALİYETLERLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Artan inşaat maliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulunana Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Mehmet Gümüş “2022 yılı Nisan ayı Tüik ve TCMB verilerine göre konut fiyatları yüzde 127, inşaat maliyetleri yüzde 107, inşaat malzemesi yüzde 134, işçilik yüzde 44 artış göstermiş bulunmaktadır. Bu artış müteahhitleri de tüketicileri de zor durumda bırakmakta ve piyasada durgunluğa sebep olmaktadır. Özellikle çimento ve beton fiyatlarındaki artış, ortalama malzeme fiyatlarındaki artışında çok çok üzerindedir. En kısa süre içerisinde öngörülebilir maliyetlerle çalışabilmeyi umud ediyoruz.” dedi.