Celil Mızrak (İmren Süt Ürünleri Ltd. Şti.)

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Celil Mızrak. 1987 İzmit doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Petkim İlkokulunda tamamladım. Yarımca Lisesinde de lise öğrenimimi tamamladım. Son 10 yıldır 3. Kuşak olarak bayrağı teslim almış olmanın gururunu yaşıyorum. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım. Körfez’de yaşıyorum.

Şirketiniz İmren Süt hakkında bilgi verebilir misiniz? İmren Süt olarak kaç yılından beri bu alanda hizmet veriyorsunuz?

Dedelerimiz 1960 yıllarında İmren Yoğurthanesini Yarımca da kurdu. O zamanlardan günümüze dek, Körfez’in köylerinden temin edilen sütler ile yoğurt yapımına başlayıp Körfez’in ilk yoğurthanesi olmuştur. Üçüncü kuşak aile işletmemiz olan İmren Yoğurt yarım asırı geçkin bir süredir yoluna kalite, güven, doğal ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak ilk günkü gibi bugün de kentimizin yoğurthanesi olarak hizmetine devam etmektedir.

İmren Süt’ün hizmet verdiği alanlar nelerdir?

İlk zamanlar sadece mahallenin ve kentin yoğurthanesi olarak yola çıkan İmren Yoğurthanesi bugün de aynı doğallığı sayesinde ve günümüz imkânlarını kullanarak kendini geliştirdi. Yoğurttan sonra, ayran, yoğurtlu dondurma, tereyağı, kaymak, peynir gibi ürünlerin de üretimini yaparak kendi kalitesini ve ürünlerinin sayısını arttırmıştır. Geçmişten gelen doğallığı ve lezzetini koruyan Yoğurthane, aranan doğal damak tadı olmuştur. İmren Yoğurthanesi günümüzde toptan ve perakende satışını sunmaktadır.

-          İmren Süt olarak hedeflerinizden bahseder misiniz?

Geçmişte de olduğu gibi kentin doğal süt ürünleri ihtiyaçlarını karşılayan firmamız, bugün gelişen sanayileşmeye rağmen ilk günkü gibi geleneksel ve doğal süt ürünleri üretimine devam etmektedir. Bu mirası geçmişte de olduğu gibi doğallığı ile muhafaza edip gelecek kuşaklara aktarmayı hedeflemekteyiz.

-          Kendi iş kolunuzda kentin önemli bir markası olmayı nasıl başardınız?

İmren Yoğurthanesi geçmişten günümüze halkımızın güvendiği ve günümüzde de aradığı tat olmuştur. Bunun nedeni ürünlerimizin yarım asırdır kentimize aynı lezzet, tat ve doğallığı ile hizmet etmemizdir.

-          Alanınıza 2019 yılını ekonomik olarak değerlendirebilir misiniz?

Ekonomik olarak her sektörde olduğu gibi süt ürünleri üreten bir firma olarak hammaddemiz olan süt, ambalaj ve diğer operasyon maliyetleri de arttı. Geleneksel olarak ürettiğimiz için rekabet etmekte zorlandığımız zamanlar da oldu.

-          Körfez Ticaret Odasında ki görev ve çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Körfez Ticaret Odasında ki görevim 2018 yılında başladı. 5. komite olan Gıda Komitesinde yer alıyorum. Burada, başkanımız Sn. Recep Öztürk’e oda bünyesinde gençlere, gençlerin fikir ve önerilerine büyük önem verdiği ve desteklediğini için teşekkür etmek isterim. Oda başkanımız ve komite arkadaşlarımızla birlikte sektörel iş ve fikir birliği içinde çalışıyoruz. Üyelerimizin üretimine ve yerelde pazar bulmasına destek oluyoruz. Aynı zamanda kurduğumuz işbirlikleri ile kendi ticaretimizde de istediğimiz noktalara gelmek üzereyiz. Bu anlamda İmren süt olarak yüzde 50’lere varan kapasite artırımına varmış olmanın da mutluğunu yaşıyoruz. Amacımız yerelden başlayarak üretimi ve ticari iş birliklerini geliştirerek kalkınma ve istihdama katkı sağlamak.

Müşterilerinize vermek istediğiniz mesaj var mı?

Yarım asırdır bizlere güvenen tüketicilerimize teşekkür ederiz. Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da aranan damak tadınız olmaya devam edeceğiz. Doğallıktan ve geleneksel üretimden vazgeçmeyeceğiz. Yoğurthanemizin kapısı herkese her zaman açıktır. Güvenin ve doğallığın tadı olmaya devam edeceğiz.