Yüksek Ticari ve Sınai Risklere Teminat Bulunamamasına İlişkin

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nden Odamıza iletilen yazıda; Ticari ve sınai faaliyetlerin devamlılığının sağlanması, milli servetin ve tasarrufların korunmasını teminen işletme faaliyetleri ve tesislerinin sigortalanmasının büyük önem arz ettiği belirtilmiştir.

Diğer yandan, plastik, kimya, mobilya başta olmak üzere sigorta şirketleri tarafından yüksek riskli değerlendirilen sektörlerde faaliyet gösteren firmaların başta yangın ve 3. şahıs sorumluluk olmak üzere pek çok sigorta teminatını bulamadığı, işletmesine sigorta yaptıramadığı hususunda Birliğimize çeşitli başvurular ulaşmakta ve konu Birliğimizce ilgili Kurumlara iletilmektedir.

Bu çerçevede, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından, yüksek ticari ve sınai risklere teminat bulunamaması sorununun çözümüne yönelik yapılacak çalışmalar için Birliğimizden veri talep edilmekte olup, konuya ilişkin yapılacak çalışmalarda değerlendirilmek üzere, Birliğimizce hazırlanan ve https://anket.tobb.org.tr/#/anket/tobb-teminat-soru-formu linkinden erişilebilecek soru formunun, sigorta teminatı bulamayan firmalarca doldurulması beklenilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.