TOBB NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Değerli Üyemiz,

Covid-19 salgınından dolayı ekonomik güçlük yaşayan işletmelerimizin finansman ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla 27/04/2020 itibari ile Denizbank “TOBB Nefes Kredisi” başvurularını almaya devam etmektedir.

Kimler Başvurabilir?

Cirosu 25 Milyon TL'nin altında olan işletmelerimiz  Odamızdan alacakları faaliyet belgesi ile Denizbank şubelerine başvurabileceklerdir.

Kredi Hacmi

TOBB ve Oda Borsalar tüm kaynaklarını Nefes Kredisi'ne aktardı. Bankaların da sağlayacağı kaynak ile tüm Türkiye'de 6 milyar TL'nin üzerinde kredi sağlanacak.

Limiti ve Faiz Oranı

İllere ve şirket büyüklüğüne göre değişecek olup işletme başına azami 50 bin ila 100 bin Türk Lirası arasında kredi alınabilecektir.

TOBB Nefes Kredisi faizi yıllık %7,5 olacaktır.

Ödeme Koşulları

2020 yılında anapara ve faiz ödemesi olmayacaktır. Kredi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödenecektir. Kredinin %80'i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacaktır.

Hangi Bankalar Kredi Verecek?

İlk aşamada, şuan itibari ile Denizbank şubeleri aracılığı ile kullanılabilir.

Başvuru Evrakları Nelerdir?

Banka tarafından başvuruda istenecek olan evraklar;

* "Nefes Kredisi başvurusu içindir" ibareli Körfez Ticaret Odasından alınacak olan faaliyet belgesi,

* 2018-2019 mali veriler,

* 2019 Aralık ve 2020 Mart ayı SGK dökümleri.

Bilgilerinize arz ederiz.