Suudi Arabistan / Barkod Sistemi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın ilgili yazısına atfen, Suudi Arabistan tarafından anılan ülkeye yapılacak ithalat işlemleri için uygulanmaya başlanan ve 01.01.2020 tarihi itibariyle zorunlu hale getirilen barkod sisteminde sadece uluslararası geçerliliği olan GS1’e uygun barkodların kabul edileceği, diğer barkod türlerinin kabul edilmeyeceği bildirilmiştir.

Yazıda devamla, SABER kaydının günümüz itibariyle sadece regülasyona tabi ürünler için zorunlu olduğu belirtilerek diğer ürün grupları için zaman içinde kademeli olarak SABER kaydının zorunlu hale geleceği belirtilmektedir. Bununla birlikte, barkod uygulamasının SABER sisteminden bağımsız ve tüm ürünler için zorunluluk teşkil ettiği vurgulanmaktadır.

Üyelerimizin bilgisine,