2023 ERASMUS PLUS VE ESC MERKEZİ PROJE FIRSATLARI

2023 ERASMUS PLUS VE ESC MERKEZİ PROJE FIRSATLARI

Facebook

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan yazıda, Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından yayımlanan 2023 Yılı Teklif Çağrısında, Erasmus+ Programı kapsamında 12 adet, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında ise 2 adet olmak üzere toplam 14 merkezi proje için başvuruların açıldığı belirtilmiştir.

Ülkemizin etkin olarak 2004'ten bu yana katılım sağladığı Erasmus+ Programı ve 2018'den beri yer aldığı ESC Programında projeler, başvuruların yapıldığı kuruma göre 2'ye ayrılmaktadır. Başvuruları doğrudan Ulusal Ajansa yapılan projeler "ülke merkezli projeler" olarak adlandırılırken, başvuruları doğrudan Brüksel'de bulunan Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansına (EACEA) yapılan projeler ise "merkezi projeler" olarak tanımlanmaktadır.

Bu kapsamda, Erasmus+ ve ESC Programlarındaki merkezi projelere ilişkin bilgiler Ulusal Ajans tarafından gönderilmiş olup ekte yer almaktadır. Ayrıca merkezi projeler başvuru portalına https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/programmes/erasmus2027 adresinden ve Ulusal Ajansın bilgilendirme sayfasına da https://www.ua.gov.tr/anasayfa/icerikler/teklif-cagrilari/ adresinden erişim sağlanabileceği hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,