Mehtap Demirci (Dilara Yumurta/Gezenyum Ltd. Şti.)
Mehtap Demirci (Dilara Yumurta/Gezenyum Ltd. Şti.)
Mehtap Demirci (Dilara Yumurta/Gezenyum Ltd. Şti.)

Mehtap Demirci (Dilara Yumurta/Gezenyum Ltd. Şti.)

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Mehtap Demirci.1978 Erzurum İspir Doğumluyum biri 5 diğeri 8 yaşında olmak üzere iki kız çocuğu bir kadın girişimciyim.  Daha önce restoran işletmeciliği ve özel şirketlerde yöneticilik görevinde bulundum. Son olarak Coca cola da tadımcı olarak görev aldıktan sonra ortağım Gürsel Işık ile birlikte yumurta üretimi işine girdik.

Bize yaptığınız işi anlatabilir misiniz?

Yaklaşık 10 yıldır doğal yumurta işi yapıyoruz. 8 yıldır ise Körfez Dikenli Köyünde aldığımız arazi ile birlikte burada bir üretim çiftliği kurduk.

Bu işe nasıl başladınız, hayalinizde bir üretici olmak var mıydı ?

Aslında kızlarıma yedirecek doğal yumurta bulamamam ile başlayan bir süreç bu. Sadece kızlarıma günlük yetecek kadar doğal yumurta olması ile başlayan süreç daha sonra aile, eş dost ve son olarak Gürsel Bey ile hadi üretime başlayalım dememiz ile devam etti.

İşinizin riskleri nelerdir?

İşimizin pek çok riski bulunuyor ama en tehlikelisi hastalıklar tek bir hayvana geçen hastalık tüm tavukların telef olmasına neden olabiliyor. Bunun dışında göçmen kuşlar, sıcaklık ve rüzgar bile tavukları etkileyebiliyor. Bu sebeple tesisimizde bir veterinerimiz mutlaka görev alıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü’de bu anlamda bizlere büyük destek veriyor.

Pazar bulmakta zorlanıyor musunuz?

Gebze ve İstanbul Anadolu yakasında aktif olarak pazardayız. Ancak kapasite arttırımımız arttıkça Pazar arayışımızda buna paralel olarak artıyor

Ticaret odasının bu süreçte size olan desteklerinden bahsedebilir misiniz?

Körfez Ticaret Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün birlikte yürüttükleri yerel ticareti geliştirme atağı organizasyonu ile komite toplantılarında Körfezde ki üreticileri misafir etmeleri ve üreticilere kendi alanlarından başlayarak Pazar bulma konusundaki destekler sayesinde Körfez pazarında kendimize yer bulduk. Bu ilçenin üreticisi olarak Körfez Ticaret Odası’nın başlattığı bu süreçte önemli kazanımlar elde ettik. Bu anlamda başta Ticaret Odası Başkanımız Recep Öztürk olmak üzere ilçemizde isim yapmış önemli isimlerden oluşan komite üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sizin Yumurtalarınızı diğer yumurtalardan ayıran özelliklerden bahseder misiniz?

Gerek coğrafi koşullar ve ekipmanlarımızla ve yumurtalarımızı kontrol eden mekanizmalarımızla ve belgelerimiz ile örnek bir çiftlik olduğumuzu düşünüyor, işlenmiş arazimizde tavuklarımızın gezerek, solucan yiyerek ve en önemlisi güneşle temas ederek doğal ortamlarını kaybetmeden verdikleri yumurtalar ile bu alanda iddialı olduğumuzu düşünüyoruz. En önemli özelliğimizin ise ticaretle vicdanımızı birbirinden ayırmadan bu işi yapmamız diye düşüyoruz.

TEKNİK SORULAR

Üretim yeriniz nerede?

Körfez Dikenli Köyü

Tesisinizde kaç çalışanınız var?

İki aile tesisimizde kalarak üretimin her alanında bizlere destek veriyor.

Üretime başladığınız da kaç tavuğunuz vardı şuan ki tavuk sayınız nedir?

40 tavukla başladığımız süreçte şuan da 10.000 adet tavuğumuz bulunmakta.

Günlük üretim kapasiteniz?

Günlük ortalama 5000 adet yumurta elde ediyoruz

Kaç Yıldır Körfez Ticaret Odası üyesisiniz?

Ocak 2019’dan bu yana Körfez Ticaret Odası üyesiyiz