MACARİSTAN HEYETİ KÖRFEZ TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI’NDA
MACARİSTAN HEYETİ KÖRFEZ TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI’NDA
MACARİSTAN HEYETİ KÖRFEZ TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI’NDA

MACARİSTAN HEYETİ KÖRFEZ TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI’NDA

Facebook

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Pinter Atilla, Macaristan Ticari Ateşesi Miklós Bujáky, HEPA  Türkiye Genel Müdürü Yalçın Orhon  KTO temmuz ayı meclis toplantısına katıldı.  Türkiye ile Macaristan arasındaki güçlü siyasi ve tarihi bağın iki ülkenin bilim, sanayi ve teknoloji alanındaki iş birliğine de yansıdığını belirten Macaristan İstanbul Başkonsolosu Pinter Atilla, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gün geçtikçe kuvvetlendiğini vurguladı.

Türk yatırımcıların Macaristan’a yaptığı yatırımların son bir yılda yaklaşık 2 kat arttığını belirten Macaristan Ticari Ateşesi Miklós Bujáky ise, son dönemlerde otomotiv yedek parçalarının ihracatı için Macaristan’ın iyi bir pazar olduğunu söyleyip iş insanlarına tavsiyelerde bulundu. Ayrıca Macaristan'daki tek resmi yatırım teşvik ajansı olan HIPA’nın ücretsiz olarak verdiği destek ve teşviklerden bahseden Miklós Bujáky, AB’deki en düşük kurumlar vergisi oranının Macaristan’da olduğunu da bildirdi.

Karşılıklı ticaretin gelişmesine katkı sağlayarak ülke ekonomilerinin büyümesinde de önemli rol oynayan HEPA’nın  sunduğu hizmetlerden bahseden Yalçın Orhon, başlıca görevleri arasında pazar araştırma raporları hazırlamak, şirketlerin doğru ve güvenilir yerel partnerler bulmalarına yardımcı olmak, Macaristan’dan ürün tedarik etmek isteyen Türk firmalarına tedarikçi sağlamak gibi hizmetlerin yer aldığını belirtti.

Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk ise Macar Heyetini misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Macaristan ve Türkiye arasındaki ticaret ilişkileri, her iki ülkenin ekonomik büyümesine katkıda bulunmakta olup bağlarımızı kuvvetlendirmektedir. Bizler de Körfez Ticaret Odası olarak; Odamızda Macar Heyetini ağırlayıp B2B görüşmeler yapmayı ve bu anlamda ticari ilişkilerimizi daha da güçlendirmeyi arzu ettiğimizi belirtmek isteriz.” dedi.