KTO TİCARET VE İŞ GELİŞTİRME HEYETİ SOYDAŞIMIZ ÖZBEKİSTAN’DA
KTO TİCARET VE İŞ GELİŞTİRME HEYETİ SOYDAŞIMIZ ÖZBEKİSTAN’DA

KTO TİCARET VE İŞ GELİŞTİRME HEYETİ SOYDAŞIMIZ ÖZBEKİSTAN’DA

Facebook

Körfez Ticaret Odası ticaret ve iş geliştirme heyeti KTO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk başkanlığında Özbekistan’a iş geliştirme ziyareti gerçekleştirdi. Lojistik, enerji, kimya, çelik sanayi, otomotiv, inşaat sektörlerinden oluşan heyet, ziyaretlerinin ilk durağında ülkemizin Taşkent Büyükelçiliğinde, Büyükelçimiz Dr. Olgan Bekar ve Ticaret Müşavirlerimizle bir araya geldi. Ardından Özbekistan Cumhuriyeti Yatırımlar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Güney Asya Ülkeleri ve Türkiye ile İşbirliği Dairesi Başkanı Azizbek Salakhiddinov, İhracat Teşvik Ajansı Müdürü Toymas Yakubov ve Yatırım Ajansı Müdürü Ochilov Mels ile biraraya gelen heyet, Özbekistan’daki yatırım, ticaret, ithalat ve ihracat fırsatları hakkında toplantı yaptı.

Bununla birlikte; Özbekistan temasları kapsamında KTO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Başkanı Vedat Doğusel ve KTO Genel Sekreteri Berat Nas Özbekistan Enerji Bakanı Jurabek Mirzamahmudov’da ziyaret ederek karşılıklı geliştirilebilecek iş birliktelikleri hakkında görüşme sağladı.  Ayrıca; Özbekistan’ın Otuz Yıllık köklü bir geçmişi olan İş İnsanları Derneği UTİD Yönetici ve Üyeleri ile biraraya gelen heyet ülkedeki yatırım, finansman, devlet teşvikleri, dış ticaret fırsatları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

KTO yurtdışı heyeti kültürel ziyaretler kapsamında ise tarihsel, kültürel, sosyal ve dini  bağlarımızın çok güçlü olduğu soydaşımız Özbekistan’da bulunan; Özgürlük Meydanı, Hz İmam Camii ve Barakhan Medresesi’ni, Timur İmparatorluğu Tarih Müzesi’ni, Gûr-ı Emir Külliyesi’ni, Registan Meydanı’nı, İmam Matûridi Türbesi’ni, Usem Bin Abbas Türbesi’ni , Seyyid Emir Kûlal Türbesi’ni,  Nakşibendi Türbesi’ni, İsmail Samani Türbesi’ni, Çeşme-i Eyüp Türbesi’ni,  Bolo Houz Camii’yi, ARK Kalesi’ni, POİ Kalan Meydanı’nı, Mir-i Arab Medresesi’ni ve  Nadir Divan Bey Medresesi’ni ziyaret etti.