KTO, K TÜRÜ YETKİ BELGESİ HİZMETİ VERMEYE BAŞLADI

KTO, K TÜRÜ YETKİ BELGESİ HİZMETİ VERMEYE BAŞLADI

Facebook

Körfez Ticaret  Odası, İl Odaları bünyesinde gerçekleştirilen  K Türü Yetki Belgesi (Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesi) yetkisini aldı. Gerçek ve Tüzel kişilere yönelik K Türü Yetki Belgesi işlemleri artık Körfez Ticaret Odası’nda gerçekleştirilebilecek.

 

Bu hizmet yalnızca il merkezlerinde, il odalarında karşılanıyordu. Körfez Ticaret Odası Yönetiminin girişimleri sonucunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile artık KTO da bu hizmet verilmeye başlandı.

 

KTO bünyesinde gerçekleştirilecek olan hizmet kapsamında işletmelerin, K Türü Yetki Belgesi için uzak konumlara gitmelerine gerek kalmadı. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, “Taşıyıcılarımıza, lojistik ve servis işiyle iştigal eden Üyelerimize hizmet vermek için bir süredir talep edip yakın takibini gerçekleştirdiğimiz, K Türü Yetki Belgesi talebimiz TOBB ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız nezdinde kabul görerek izinlerini almış bulunmaktayız. K Türü Yetki Belgesi il odaları tarafından gerçekleştirilmekteydi. Yönetim Kurulumuzun girişimleri sayesinde artık bölgemizde bu konuda faaliyette bulunan tüm üyelerimiz veya üyemiz olmayan işletmeler K Türü Yetki Belgesini ve diğer işlemlerini Odamızda yapabilecekler. Bu vesileyle, başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Yönetim Kurulumuza, Meclis Üyelerimize ve Meslek Komitemize teşekkür ediyor, yeni hizmetimizin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek duygularını paylaştı.

 

İlgili firmalar KTO’nun 0262 528 4800(1124 veya 1126 dahili) numaralı telefonundan veya K Belgesi; Ulaştırma 1. Bölge Müdürlüğü  Anadolu Yakası (Tuzla ek hizmet birimi) 0216 701 20 12 çağrı merkezi telefondan detaylı bilgi alabilecekler.