KTO’DA “MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM SORUMLUSU SEVİYE 5 SINAVI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

13/02/2018 Tarihli ve 30331 Sayılı resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelik ile birlikte, kişilerin galericilik - oto alım satım yetki belgesi alabilmesi için, Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) veya Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Danışmanı (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmaları zorunlu hale gelmiştir.

Bu kapsamda, Körfez Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM ) ile işbirliği yaparak, motorlu kara taşıtları alım satım yapan veya yapacak olanlara sınav akabinde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” vermektedir. 18.12.2023 tarihinde KTO’da gerçekleşen sınavda başarılı olan kişiler “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacak.