KÖRFEZ TİCARET ODASI’NDA 100. YILA ÖZEL PROGRAM “KOCAELİ'DEN CUMHURİYETE UZANAN YOL”

Körfez Ticaret Odası ekim ayı meclis toplantısı sonrasında cumhuriyetin 100. Yılına özel Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocaeli'de çekilmiş fotoğraflarından oluşan resim sergisi gerçekleştirilirken; tarihçi yazar Volkan Şenel,  Kocaeli'de Milli Mücadeleyi görseller eşliğinde anlattığı “Kocaeli’den Cumhuriyete Uzanan Yol” sunumunu gerçekleştirdi. Program sonrasında ise Tarihçi-Yazar Volkan Şenel’in yazdığı “Atlas Üzerinden Düşler Kurmak" isimli kitabın imza günü gerçekleştirildi.

Şenel, yaptığı sunumda Milli Mücadele döneminde Kocaeli’deki sosyokültürel yapı, Kocaeli’nin Milli Mücadele Dönemi’ndeki konumu ve Milli Mücadele’de oynadığı önemli roller hakkında bilgi verirken; Kocaeli’nin Milli Mücadele dönemindeki önemli kahramanları İpsiz Recep, Kara Fatma, Yahya Kaptan gibi birçok önemli vatan kahramanlarının başarılarından ve Atatürk’ün Milli Mücadele Dönemi’nde Kocaeli’ye yaptığı ziyaretlerden bahsetti.