Yönetim Kurulu Kararı Modülü Hakkında

13.08.2021

Anonim şirketlerde 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 390/4. maddesi çerçevesinde MERSİS üzerinden sirküler (elden dolaştırma) yoluyla e-imza ile yönetim kurulu kararı alınmasına imkân sağlayan “Yönetim Kurulu Kararı Modülü” uygulamaya alınmıştır.

Bu Modülle birlikte, yönetim kurulu üyelerinden herhangi birinin MERSİS üzerinden hazırlayacağı karar taslağını e-imza ile imzalayıp diğer üyelerin görüşüne sunabilmesi, diğer üyelerin de Sisteme girerek yine e-imza ile karar üzerindeki görüşlerini somutlaştırabilmesi ve yönetim kurulu kararı alınabilmesi imkan dahilindedir. Ayrıca, MERSİS sisteminde “Yardım” başlığında bulunan videolar bölümünden sürecin anlatıldığı videoya ulaşılabilir.

Ticari defterlere ilişkin tebliğ’in 10 uncu maddesi kapsamında, MERSİS’ten indirilen karar metninin yönetim kurulu karar defterine yapıştırılmış halinin bir örneğinin sicile ibrazı zorunlu olmakla birlikte, kararın e-imzalı olması dolayısıyla ticaret sicili yönetmeliği’nin 13 üncü maddesi kapsamında ayrıca noter onayı aranmayacaktır.