Usta Öğreticilik Belgesi Hk.

Körfez Ticaret Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Körfez Mesleki Eğitim Merkezi, Sınırlı Sorumlu Yarımca Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ve ilçede yer alan meslek liseleri iş birliğiyle, stajyer ve çırak çalıştırmakta zorunlu olan Usta Öğreticilik belgesi almalarını teşvik edebilmek amacıyla bir araya gelmiştir.

Ticaret Odamızın “Meslek Lisesi Gelecek Garantisi Projesi” kapsamında öğrencilerimize istihdam garantili bir staj ortamı sağlamaya çalışmaktayız.

Devletin de önemle üzerinde durduğu bu konuda büyük mali destekleri de bulunmaktadır. Bu kapsamda;

Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin mesleki eğitimlerini gerçekleştirdikleri işletmelerdeki işverenlere ödenecek ücretin tamamı bir eğitim-öğretim süresi boyunca destek olarak verilecektir.

Diğer eğitim kurumlarında/okullarda öğrenim gören ve işletmelerde staj yapacak öğrencilere işletmedeki çalışan sayısına göre devlet desteği tutarı değişecektir.(mesleki ve teknik anadolu liseleri/meslek lisesi);

20’den az işçi çalıştıran işletmelerde stajyere ödenecek asgari tutarın 3’te 2’si devlet tarafından karşılanacaktır.

20 ve üzerinde işçi çalıştıran işletmelerde stajyere ödenecek asgari tutarın 3’te 1’i devlet tarafından karşılanacaktır.

Çekirdekten kalifiyeli personelini yetiştirme fırsatını elde edecek üyelerimizin, Usta Öğreticilik Belgesine sahip olmalarını kolaylaştırabilmek amacıyla Körfez Mesleki Eğitim Merkezi (Çıraklık Okulu) ile yaptığımız işbirliğinden faydalanabilmek için https://bit.ly/39bkYd2 linki üzerinden 30/11/2022 Çarşamba gününe kadar ön başvuru formunu doldurmanızı rica ederiz.