Türkiye-Birleşik Krallık STA Güncelleme ve Kamu Danışma Süreci

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) aldığımız 09.11.2023 tarih ve 12237 sayılı yazıda, Ticaret Bakanlığı’ndan aldıkları yazıya atfen, Türkiye-Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) güncellenmesi çalışmaları kapsamında, Birleşik Krallık tarafından 2 Kasım 2023 tarihinde kamu danışma sürecinin başlatıldığı, 5 Ocak 2024 tarihine kadar güncellenecek bahse konu STA'nın önceliklerine yönelik görüş bildirilmesinin amaçlandığı ve danışma sürecine ülkemizdeki ilgili paydaşların da katkı sağlayabileceği belirtilmiştir.

Bu kapsamda, Türkiye-Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması'nın güncellenmesi çalışmaları kapsamında görüş bildirmek isteyen Üyelerimizin görüşlerini 29 Aralık 2023 tarihine kadar Odamıza (E: [email protected]) iletebileceklerini bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Körfez Ticaret Odası