Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü İhtisas Çalışma Grubu

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, Avrupa Birliği tarafından 11 Aralık 2019 tarihinde açıklanan Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın ardından; Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, ilgili kurumların katılımıyla kurulan Yeşil Mutabakat Çalışma Grubu (YMÇG) kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda, kamu ve özel sektör işbirliğiyle Yeşil Mutabakat Eylem Planı (YMEP) hazırlandığı bildirilmiştir.

Yeşil Mutabakat çerçevesinde, sürdürülebilir ürün inisiyatifi kapsamında hayata geçirilecek politikalardan etkilenebilecek sektörler arasında tekstil ve hazır giyim sektörü de yer almakta olup; tekstil ve hazır giyim sektörüne yönelik girişimler önem arz etmektedir.

Bu kapsamda, Yeşil Mutabakat Eylem Planı Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü İhtisas Çalışma Grubu Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda kurulmuş olup, ilk toplantısını 26 Ocak 2022 tarihinde ilgili sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu çalışma grubunun toplantıları devam edecek olup, çalışmalardan etkin sonuç alabilmek adına; Avrupa Yeşil Mutabakatı ve sürdürülebilirlik kapsamında, Ticaret Bakanlığa iletilmesinde fayda gördüğünüz, somut çıktıları olabilecek görüşlerinizi ve ilgili sektörlere yönelik sorun ve çözüm önerilerinizi ekteki forma işlenmek suretiyle 04.02.2022 tarihi mesai sonuna kadar Odamıza ([email protected]) gönderilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla,

KÖRFEZ TİCARET ODASI