SIRBİSTAN YEŞİL İSTASYON İHALESİ

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) Odamıza gelen yazıda;

Sırbistan'ın çeşitli bölgelerinde hâlihazırda 100 adet elektrikli araç şarj cihazının bulunduğu, Temmuz ayı verilerine göre geçen yılın aynı ayına kıyasla kayıtlı elektrikli araç sayısında %20 artış görüldüğü, önümüzdeki dönemde ise en az 80, en fazla 320 adet elektrikli araç şarj cihazı kurulumunun yapılacağı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Sırbistan'ın çeşitli bölgelerinde 16 adet "yeşil istasyon" kurulumunu finanse edecek finansörlerin seçiminin yapılacağının açıklandığı ve söz konusu ihaleye yerli ve yabancı tüzel kişiler ile yerli veya yabancı tüzel kişilerden oluşan bir konsorsiyumun da katılım sağlayabileceği ifade edilmektedir.

İhaleye katılım başvuruları için son tarih 24 Kasım 2023 saat 10:00 (CEST Belgrad) olarak belirlenmiş olup, başvuruların Sırbistan kamu şirketi JP "Roads of Serbia"  ofisinin Ljube Čupe 5 adresine yapılacağı bildirilmekte ve söz konusu ihaleye ilişkin detaylı bilgilere aşağıda iletişim bilgileri verilen temas kişisi aracılığıyla ulaşılabilmektedir.

Bahse konu ihaleye ilişkin belgeler ekte yer almakta olup, ilave bilgi için ilgili Ticaret Müşavirliği ([email protected]) ile temasa geçilebileceği bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

EK