Resmi Gazete’de yayınlanan 7262 sayılı Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının ve Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Hakkında

15.03.2021

SAYIN ÜYEMİZ

31 Aralık 2020 tarihinde, 31351 sayılı (5 inci Mükerrer ) Resmi Gazete’de yayınlanan 7262 sayılı Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının ve Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun ile Türk Ticaret Kanununda değişiklik yapılarak, halka kapalı anonim şirketler için hamiline yazılı pay sahipleri ile sahip oldukları paya ilişkin bilgileri, senetler pay sahiplerine dağıtılmadan önce Merkezi Kayıt Kuruluşuna (MKK) bildirme zorunluluğu getirilmiştir. Söz konusu zorunluluk 01.04. 2021 tarihinde başlayacaktır.

Mevcut durumda hamiline yazılı pay senedine sahip olan ortaklar ise, 31/12/2021 tarihine kadar MKK sistemine kaydedilmek üzere pay senetleri ile birlikte ortağı olduğu  şirkete başvuracak ve bunun üzerine şirket tarafından MKK sistemine gerekli kayıt yapılacaktır.

Saygılarımızla,

KÖRFEZ TİCARET ODASI