Makedonya ve Moldova STA’larında Hizmet Ticareti Hk.

Sayın Üyemiz,

Ticaret Bakanlığı’nın 27.08.2021 ve 66751644 sayılı yazısında ülkemiz ile Makedonya ve Moldova arasında imzalan Serbest Ticaret Anlaşmalarına, “Hizmet Ticareti” bölümlerinin eklenmesine ilişkin çalışmaların yapıldığı belirtilmiştir.

Yazıda, söz konusu ülkelerin hizmet ticareti alanında hedef ve/veya potansiyel taşıyan ülkeler olduğunun düşünüldüğü; bu nedenle müzakere süreci ülkemiz ve hizmet sunucularımızın çıkarları çerçevesinde etkin/verimli bir şekilde yürütülebilmesinin önem taşıdığı bilgisi verilmiştir.

Yazıda devamla, müzakere süreci için ekte bir örneği iletilen soru formatında yet alan başlıklar kapsamındaki bilgilere ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir.

Bu itibarla, müzakerelerde ele alınmasında fayda görülen sektör ve konulara ilişkin soru formundaki ilgili başlıklara yönelik görüş, öneri ve değerlendirmelerinizin 08 Eylül 2021 tarihine kadar Odamıza iletilmesi hususunu rica ederiz.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,

KÖRFEZ TİCARET ODASI

EK Makedonya - Moldova STA Hizmet Ticaret Soru Formu (3 Sayfa)