Kırsal Kalkınma Hk.

Sayın Üyelerimiz;

2022-2023 Yılı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında,

Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Destekleme Şube Müdürlüğünce Bilgilendirme Toplantısı yapılacaktır.

Tarih: 19.12.2022

Yer    : Körfez Ticaret Odası

Saat  : 14.00

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2020/24) ve Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2020/25) 21/11/2020 tarihli ve 31311 sayılı Resmî Gazete 'de yayımlanmıştır.

2020/24 ve 2020/25 No.lu Tebliğlere bağlı olarak 2022-2023 Başvuru Döneminde 2 ana başlıkta, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlara ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarına %50 hibe desteği sağlanabilecek.

TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARA %50 HİBE DESTEĞİ

SON BAŞVURU TARİHİ: 30.01.2023

TEBLİĞ NO:  2020/24 (Değişik Tebliğ No: 2022/29)

HİBEYE ESAS PROJE TOPLAM TUTARI: 1.000.000 – 7.000.000 TL arası

HİBE MİKTARI: %50 (KDV hariç) En fazla 3.500.000

YATIRIM YERİ: 81 il

YATIRIM KONULARI:

1. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanması konusunda yeni tesis, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, faal olan mevcut tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenileme ve/veya modernizasyonu niteliğindeki yatırımlar.

. Tıbbi Aromatik ürünler

. Bitkisel Ürünler

. Hayvansal Ürünler

.Tarımsal Ürünler için Çelik Silo, Soğuk Hava Deposu Yapımı

2. Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar

. Tarımsal ürünlerin üretilmesine yönelik iklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli, modern yeni seraların yapımı ile teknoloji yenileme ve/veya modenizasyonu

. Büyükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları

. Küçükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları

. Sera Yatırımları (İklimlendirme, sulama, ve gübreleme sistemli modern seralar)

. Kültür Mantarı Üretimi Sabit Yatırımları

. Büyükbaş/Küçükbaş Kesimhane Yatırımları (Sadece modernizasyon yatırımı)

3. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapılmasına Yönelik Yatırımlar

. Denizlerdeki Yetiştiricilik

. İç Su Yetiştiriciliği

4. Hayvansal ve Bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması Yatırımları

. Hayvansal orijinli gübre

. Bitkisel orijinli gübre

KIRSAL EKONOMİK ALTYAPI YATIRIMLARINA %50 HİBE DESTEĞİ

SON BAŞVURU TARİHİ: 30.01.2023

TEBLİĞ NO: 202/25 (Değişik tebliğ No: 2022/30)

HİBEYE ESAS PROJE TOPLAM TUTARI: 50.000 TL – 1.000.000 TL arası

HİBE MİKTARI: %50 (KDV hariç) En fazla 500.000 TL

YATIRIM YERİ: 81 il

YATIRIM KONULARI:

1. Aile İşletmeciliği Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri

2. Arıcılık ve Arı Ürünlerine Yönelik Yatırımlar

3. Bilişim Sistemleri ve Eğitimi

4. El Sanatları

. Ahşap - Mobilya İşleri

. Metal İşleri: Kuyumculuk, Kazaziye, Gümüş Ve Bakır İşleri, Bıçaklar, Bahçe Gereçleri, Alüminyum Doğrama, Ferforje v.b.

. Cam Eşya/Süsleme/İşleme

. Dokumacılık, Dikişçilik, Giysi Dekorasyonu, Tekstil İşleri

. Alçı İşleri, Tandır Yapımı

. Müzik Aletleri Yapımı

. Taş İşleme/Doğal Taş İşleme

. Dekoratif Taş İşi

. Folklorik Bebek ve Giysi Yapımı

. Kağıt Ürünler

. El Sanatları

5. İpek Böceği Yetiştiriciliği

6. Su Ürünleri Yetiştiriciliği

7. Tarımsal Amaçlı Birim Kooperatif ve Birlikler ile Bunların Üst Birlikleri İçin Makine Parkları

8. Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Yatırımları

Toplantıya, Oda Başkanlarımızı, Tarımsal faaliyetle ilgili meslek mensuplarını, sektör temsilcilerini, Kooperatif Başkanlarını, Belediye Muhtarlık Müdürlüğü, Ziraat Odası Temsilcileri, Muhtarlar Derneği Başkanı, Kırsal Mahallelerin Muhtarları, Önder Çiftçilerimizin katılımını beklemekteyiz.

SAYGILARIMIZLA,

KÖRFEZ TİCARET ODASI