KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) gelen yazıda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldığı ve anılan değişikliklerin 31.12.2021 tarih ve 31706 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığı belirtilmiştir.

TOBB’un girişimleri sonucunda yapılan değişikliklerden birisi de, yetki belgesi sahiplerinin Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetleme sistemine veri gönderme zorunluluğunun;

• C2, C3, L1, L2, N1, N2, T1 veya T2 yetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişiler ile C1, K1, K2 veya K3 yetki belgesine sahip tüzel kişiler için 01/01/2023 tarihine kadar,
  •
  • C1, K1, K2 veya K3 yetki belgesine sahip gerçek kişiler için 01/01/2024 tarihine kadar ertelenmiş olmasıdır.

Söz konusu Yönetmelik’e ilişkin değişiklik tablosu aşağıda sunulmaktadır.

Saygılarımızla,

KÖRFEZ TİCARET ODASI