Gauteng Büyüme ve Kalkınma Ajansı (Güney Afrika)

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda, Güney Afrika Ankara Büyükelçiliği'nin yazısına istinaden, Gauteng Büyüme ve Kalkınma Ajansı'nın (GGDA), yerel ve uluslararası iş paydaşlarını hedef alarak ekonomik kalkınma çabalarına öncülük ve koordine etmek istediği ve Türk şirketlerle çalışmaya hazır oldukları bildirilmektedir.

Güney Afrika'nın dokuz bölgesinden biri olan Gauteng'de yerleşik olan Gauteng Büyüme ve Kalkınma Ajansı'nın (GGDA) amacı; Gauteng'i “Küresel Rekabetçi Şehir Bölgesi” (GCR) olarak konumlandırarak ekonomiyi büyütmektir. GGDA ayrıca, kilit programların uygulanmasında düşünce liderliğini göstermeyi ve kilit sektörlerin gelişimine destek  sağlamayı amaçlamaktadır.

GGDA,  yatırımcıların yatırımlarından  elde  ettikleri  kazançları  en  üst düzeye çıkarmak için ihtiyaç duydukları tüm destek ve bilgileri almalarını sağlamaktadır. Bunun için aşağıdaki konularda şirketlere yol göstermektedir:

1. Arazi/Site tanımlama

2. Vize ve izinlerin kolaylaştırılması

3. Devlet teşviklerine erişimi kolaylaştırılması

4. Devlet daireleriyle bürokrasiyi ortadan kaldırılması

İlgili GGDA yetkilisinin iletişim bilgileri aşağıda iletilmektedir.

Palesa GAAREKOE (Ms.)

Kıdemli Yatırım Yöneticisi (Yaratıcı Endüstriler)

T: +27 11 0852348

Cep T: +27 83 3868232