FAZLA MESAİ PROGRAMI- PİLOT UYGULAMAYA GEÇİŞ

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, gümrük idarelerinde fazla mesai işlemlerinin elektronik ortamda yürütülebilmesi amacıyla hazırlanan elektronik sistemin pilot uygulamasında, ekli yazıda detayları sunulan bir takım yeni düzenlemeler ve iyileştirmeler yapıldığı bildirilmişti. Aynı yazıda devamla, bahsi geçen düzenlemelerin halihazırda söz konusu pilot uygulamanın devam ettiği, Ankara ve Erenköy Gümrük Müdürlüklerinde 13.12.2021 tarihi itibarıyla devreye alınmasının öngörüldüğü bilgisi verilmişti.

Bu defa alınan yazıda, yapılan değerlendirmeler neticesinde söz konusu sistemde gerçekleştirilen teknik düzenlemelerin 10.01.2022 tarihi saat 12:00 itibariyle Ankara ve Erenköy Gümrük Müdürlüklerinde devreye alınmasının öngörüldüğü bilgisi verilmiştir.

Saygılarımızla

Körfez Ticaret Odası