Fas Krallığı - İthalatta Uygulanan Uygunluk Kontrolleri

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) T.C. Ticaret Bakanlığı yazısına atfen Odamızla paylaştığı yazıda, Fas'a ihraç edilecek ürünler için söz konusu ülke tarafından ithalatta uygulanan uygunluk kontrolleri kapsamında, uygunluk sertifikası vermekle yetkilendirilen firmalara dair bilgi verilmektedir.

Söz konusu yazının ekinde, Bureau Veritas ve TUV Rheinland firmaları ile uygunluk sertifikaları konusunda yapılan anlaşmaların askıya alındığı, bu çerçevede bu firmalar tarafından 27 Haziran 2023 tarihine kadar düzenlenen belgelerin geçerli olacağı, bu tarihten sonra düzenlenen belgelerin Fas Gümrük İdaresi tarafından kabul edilmediği hususunda daha önce bilgi verildiği ifade edilerek konuyla ilgili yeni gelişme hakkında bilgi verilmektedir.

Ayrıca, Bureau Veritas’ın, Fas Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Fas'a ihraç edilecek ürünler için uygunluk değerlendirme programı uygulayıcısı olarak yeniden atandığı, Fas'ın ilgili Bakanlığı tarafından TUV Rheinland’a COC (Certificate of Conformity) belgesini verme yetkisinin iade edildiği ifade edilmektedir.

Saygıyla duyulur,